• GRATIS LEVERING
  • 14 DAGES FULD RETURRET
  • ÆGTE HÅNDMALEDE OLIEMALERIER
  • image
  • Email: salg@schowkarlsen.dk

 

penselstrøg for penselstrøg
  Menu

Malerihåndtering og opbevaring

 

Læs venligst vores nemme råd omkring, hvordan du bør opbevare og håndtere dit oliemaleri.

 

1. Rør ikke ved dit maleri direkte på lærredet

Dette gælder både med hænder, klude og andre udtværrende remedier. Oliemaling tager lang tid om at tørre helt, så lad ikke fingrene komme i direkte kontakt med lærredet. Hvor hurtigt dit maleri tørrer kommer an på malingens tykkelse og hvilket klima maleriet befinder sig, men lige meget hvad bør fingre, klude og andet holdes fra maleriets overflade.

 

2. Hæng dit maleri på en væg

Efter du har fået indrammet dit maleri, anbefaler vi at du hænger maleriet op på væggen, da dette er det bedste sted for maleriets langsigtede velvære. Klimaet i et dansk hjem passer fint til et oliemalieri, med undtagelse af fugtige kældre, loftsrum og badeværelser med dårlig udluftning. Stilles maleriet på gulvet vil støv, hår og andet snavs kunne sætte sig fast i den stadig lidt fugtige maling.

 

3. Undgå fugtige rum uden lufttilstrømning

Ægte oliemaling er en levende substans, der kan blive fugtigt og udtværligt, hvis det opbevares i fugtige rum og kasser uden luftstrøming. Din kælder eller loft er altså dårlige opbevaringsvalg for dit oliemaleri, da der her kan gå svamp i malingen, hvis maleriet ligger der i for lang tid. Nogle få måneder i en flyttekasse er dog intet problem. Du kan evt. lave nogle lufthuller i kassen og maleriets indpakning, og stille det et sted, der ikke er alt for fugtigt.

 

4. Undgå for meget sollys

Oliemaling kan miste noget af sin farve og glans, hvis det er i konstant daglig kontakt med sollys. Dette er ikke det største problem i Danmark, men man bør være opmærksom på problemet alligevel. Vælg hvor du hænger dit maleri med omtanke, og så kan det holde gennem flere generationer.

 

5. Tør ikke dit maleri af med en klud

Da oliemaling er en levende substans, bør du holde dig helt og aldeles fra at tvære på malingen overhovedet. Børst forsigtigt dit ophængte maleri af et par gange årligt, og undgå malingen kommer i kontakt med nogen former for substanser, der kan reagere med oliemalingen.

 

6. Undgå at hænge over radiatorer

Et oliemaleri har ikke godt af, at være udsat for tørke og høje temperaturer i lange perioder. I Danmark, hvor vi tit har radiatoren tændt, vil det derfor være en god idé at hænge maleriet, så det ikke hænger direkte over en radiator, da malingen ikke har godt af at udsættes for klimatisk stres.

 

Øvrige spørgsmål

Har du andre spørgsmål vedrørende, hvordan du passer på bedst på dit oliemaleri, er du altid velkommen til at ringe til os eller skrive os en mail.

Email: salg@schowkarlsen.dk